top of page

Смачна історія мафінів

Мафіни – це унікальна випічка. Вдало пасує для святкового застілля, і для рядового чаювання. Можливість створювати щоразу нові кулінарні шедеври – це просто знахідка для господинь, які з задоволенням експериментують з цією стравою.

Історія створення мафінів:

На початку своєї появи, мафіни були їжею для робітників і служниць. Кухарі їх пекли із залишків їжі і тіста. Але пізніше мафіни, перейшли на стіл і до господарів та стали одним із улюблених десертів. Найперші рецепти мафінів були поширені в кулінарних книгах 19 століття. Варто сказати, що в той час вони не були такими солодкими, як у сучасному світі. Десерт подавали як швидку «булочку» до сніданку. А вже 60-х роках, мафіни отримали свою популярність настільки, що в Америці стали відкривати мережі ресторанів з великим вибором мафінів. На даний момент мафіни популярні в Європі і на території Америки.

Інгрідієнти:

борошно пшеничне – 250 г або 1,5 склянки;

цукор – приблизно 150 г або неповний стакан;

молоко нежирне – 250 мл або півтори склянки;

вершкове масло – приблизно 70 г (його необхідно розтопити);

курячі яйця – 2 шт;

розпушувач для тіста – 2 ч.л.;

Цитрусова цедра – 1 ч.л. буде достатньо;

Ванільний порошок – 10 г;

Наповнювач – банан 1шт.

Спосіб приготування:

1. У першу чергу, необхідно змішати сухі компоненти. Борошно, розпушувач, сіль і цукор, а також цедру. Слід враховувати один нюанс: мука повинна бути м’якою (можна просіяти через сито), інакше маффіни не вийдуть такими повітряними.

2. Після цього можна з’єднувати суху і рідку масу. При цьому останню слід вливати невеликими порціями, ретельно перемішуючи – в цьому випадку грудочки не будуть утворюватися.

3. Тепер тісту потрібно трохи відпочити, а в цей час можна розігріти духовку до 180 оС.

4. Зараз варто зайнятися формочками, кожна з яких має форму чашки об’ємом 120 мл. Їх необхідно ретельно промазати рослинним маслом. Якщо є бажання урізноманітнити випічку, можна на дно форми покласти шматочки свіжих фруктів, ягоди або родзинки. У нашому випадку, ми додаємо шматочки свіжого банану.

5. Після цього тісто необхідно розлити по формах і поставити в духовку для запікання на 20-30 хвилин.


Смачного!

bottom of page